2011. március 28., hétfő

Az Álom Manók


Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl éldegélt két kis fiú!
Mindketten gyönyörűek, nagyon okos, eleven lurkók! Mindenki a csodájukra járt! A fiúk az anyukájukkal és apukájukkal éldegéltek egy nagyon szép erdőkkel körül vett városkában.

A gyerkőcök egész nap csak játszanának, rohangálnának kint a kertben. Felfedezik az összes virágot, fát, bokrot, fűszálat, madarat, bogarat, gilisztát! A virágok szirmait szigorúan egyenként tépik le és szagolgatják, hogy van-e illata. És minő meglepő felfedezés, hogy a 100 sziromnak sincs illata...
Ez a két kis picurka sohasem akar aludni, attól tartanak, hogy bizony míg ők alszanak lemaradnak valamiről.
Ilyenkor az anyukájuk és az apukájuk segítségül hívja az Álom manókat!

Az Álom manók Álomországban élnek, de hogy hol is van ez a különleges ország? Bizony senki sem tudja...
A lakói az Álom manók. Pici aprócska kis lények, kicsi csillogó szárnyakkal, ezzel repülnek a nagyvilágban, ahol álmos babócák várják már őket. Vannak fiú és lány manócskák is. Mindegyik manónak van egy pici kosara és lapátja. Hogy miért?
Azért mert, amikor az anyukák szólnak az Álom manóknak gyorsan elrepülnek megkeresni az álmos kis babákat, és álomport visznek magukkal! Az Álom manók olyan picikék, hogy ha gyerekek ajtaja, ablaka zárva van még a kulcslyukon is beférnek. Átrepülnek és megkeresik a babák kiságyát. Ezért is kell minden kisgyereknek a saját ágyába aludni, mert ha mondjuk az anyukájuk ágyában alszanak nem találják meg Őket. Szegény Álom manók szomorúak lesznek akkor, hogy hiába siettek ennyire.

Amint odarepülnek a kiságyakhoz nagy munkába kezdenek. Köszönnek a kis lurkóknak, majd elkezdik az álomport a gyerekek szemhéjára lapátolni. Addig-addig lapátolják, míg a gyerekek szemhéja egyre-egyre nehezebb lesz, míg végül be nem csukódik.
Vannak gyerekek akikhez nem is elég egy Álom manónak jönni, mert kiürül a kosárkája, ilyenkor szól a többi Álom manónak, hogy siessenek, mert még kellene egy kis álompor. Amíg a többiek oda nem érnek, addig szebbnél-szebb altatódalokat dúdolnak a kisbabócák fülébe.

Az Álompor nem csak álompor ám amitől a gyerekek elalszanak, hanem varázspor is!
Varázserejétől a gyereknek mindig csodásan szép álmaik lesznek. A babák ilyenkor az álmodják, hogy egész éjszaka játszanak a kedvenc játékaikkal, felfedezik amit eddig nem tudtak, velük van az anyukájuk, az apukájuk, a testvérük, mindenki akit, és amit szeretnek.
Így nem maradnak le semmiről, reggel ráadásul kipihentek lesznek és kezdődhet a móka elölről!
Azt pedig, hogy Álom manók jártak a kicsiknél onnét tudják az anyukák, apukák, hogy reggel mikor az Ő kis tündérkéjük átballag a szobájukba egy hatalmas mosollyal köszöntik őket!
Szép álmokat Kis Tündérkéim!